IT-Profile
IT vacatures voor IT professionals

Blog

Categorie: Blog
Erik Derijks28-09-2017 19:08
Het afgelopen jaar is er een aanzienlijke stijging van het aantal IT vacatures te zien. Het zoeken naar nieuwe kandidaten, het vinden van die ene “perfecte” kandidaat is in volle gang. De vraag is enorm, het aanbod minder. Door de economische groei zal het aantal IT vacatures blijven groeien. Als een IT’er besluit om eens te gaan oriënteren wat er beschikbaar is zal hij of zij wellicht schrikken van het aanbod. Mocht de IT’er besluiten gebruik te maken van een vacaturebank dan zal hij overstelpt worden met reacties van alle “hongerige” recruiters die massaal zoeken naar die ene kandidaat. Het...
387bekeken
Geen reacties
Categorie: Blog
Wilbert van Beek18-09-2017 10:28
Nagenoeg iedere (ict-) organisatie in Nederland zoekt naar het welbekende schaap met vijf poten. Een zeer gemotiveerde ict’er met veel werkervaring, koffers vol met certificaten en opleidingen, ambitieus, communicatief vaardig, commercieel, klantgericht, 'marktconform salaris', niet te veeleisend en liefst jonger dan 35 jaar...

Ook als gespecialiseerd recruitmentbureau worden wij nogal eens gevraagd zo'n 'mission impossible' op te pakken. Begrijp me niet verkeerd, ze bestaan, maar dit zijn 'zeldzame exemplaren' op de arbeidsmarkt en dat weten de personen in kwestie vaak ook maar al te goed.

Het opleiden van high-potentials is gemeengoed geworden, denk maar eens aan de talloze traineeships en...
554bekeken
Geen reacties
Categorie: Blog
Martin Gijzemijter / Intermediar14-09-2017 11:29
De 5 grootste "leugens" van ICT-beheerders

Leugentjes om bestwil vertelt iedereen wel eens, ook ICT-professionals. Maar wat zijn de vijf meest vertelde leugen(tje)s?

Liegen is niet netjes en eerlijk duurt het langst. Dat is natuurlijk waar, maar we komen allemaal weleens in een situatie terecht waarin een kleine leugen nét even iets praktischer is dan de waarheid.

Iedere discipline heeft zo zijn eigen functiespecifieke leugens die vaak voorkomen. Welke leugen(tje)s om bestwil vertelt de ICT-beheerder het meest?

'Het is niet mogelijk'
Het is het antwoord dat de werkgever het vaakst voor de kiezen krijgt bij het presenteren van nieuwe plannen...
179bekeken
Geen reacties
Categorie: Blog
E. Derijks29-08-2017 11:17
De zomervakantie is voor de meeste werknemers het perfecte moment om wat meer afstand te nemen van het werk. In vakanties wordt er makkelijker nagedacht over een carrière en hoe de toekomst eruit ziet. Men vraagt zich af wat hen gelukkig maakt in het leven. Soms kom je dan tot de conclusie dat je bijvoorbeeld uitdaging mist in je huidige baan.
Uit verschillende onderzoeken blijkt dat er na een vakantieperiode actiever gezocht wordt naar vacatures, het aantal sollicitaties toenemen en er meer CV’s worden geplaatst op het internet. Dit vindt vooral plaats in de maanden januari, september en oktober.

Ben...
343bekeken
Geen reacties
Categorie: Blog
Erik Derijks10-05-2017 11:19
Het is zeker goed om zo nu en dan na te denken over je carrière. Iedereen is op een bepaald moment toe aan een vervolgstap: nieuwe uitdagingen en andere gezichten met daarbij behorende nieuwe werkzaamheden en verantwoordelijkheden. En wellicht een aanvullende training of opleiding?

Nu is er de laatste jaren een soort van ‘overstap-angst’ bij IT’ers. Het motto “blijf zitten waar je zit”, lijkt nog steeds van kracht. Dat is natuurlijk jammer en ook helemaal niet nodig. Het is juist goed en gezond om na een mooie periode bij je huidige werkgever eens te kijken naar nieuwe mogelijkheden. En als je...
1571bekeken
Geen reacties
Schrijf je nu in!

Voer je e-mail adres in, stuur je CV mee en schrijf je nu in voor je eigen profiel om direct toegang te krijgen tot interessante vacatures.

CAPTCHA Image Herlaad captcha Speel captcha
Bel me terug
Interessante vacature, of gewoon een vraag? Laat ons u terugbellen.
© IT-Profile 2017    Privacy    Sitemap
OTYS Recruiting Technology PXL Communicatie
Contactpersoon
Marc van Rooij
Mobiel: (06) 2035 9289
Werk telefoon: (06) 2035 9289