IT Arbeidsmarkt

Erik Derijks28-09-2017 19:08
Het afgelopen jaar is er een aanzienlijke stijging van het aantal IT vacatures te zien. Het zoeken naar nieuwe kandidaten, het vinden van die ene “perfecte” kandidaat is in volle gang. De vraag is enorm, het aanbod minder. Door de economische groei zal het aantal IT vacatures blijven groeien. Als een IT’er besluit om eens te gaan oriënteren wat er beschikbaar is zal hij of zij wellicht schrikken van het aanbod. Mocht de IT’er besluiten gebruik te maken van een vacaturebank dan zal hij overstelpt worden met reacties van alle “hongerige” recruiters die massaal zoeken naar die ene kandidaat. Het...
Lees meer
Wilbert van Beek18-09-2017 10:28
Nagenoeg iedere (ict-) organisatie in Nederland zoekt naar het welbekende schaap met vijf poten. Een zeer gemotiveerde ict’er met veel werkervaring, koffers vol met certificaten en opleidingen, ambitieus, communicatief vaardig, commercieel, klantgericht, 'marktconform salaris', niet te veeleisend en liefst jonger dan 35 jaar...

Ook als gespecialiseerd recruitmentbureau worden wij nogal eens gevraagd zo'n 'mission impossible' op te pakken. Begrijp me niet verkeerd, ze bestaan, maar dit zijn 'zeldzame exemplaren' op de arbeidsmarkt en dat weten de personen in kwestie vaak ook maar al te goed.

Het opleiden van high-potentials is gemeengoed geworden, denk maar eens aan de talloze traineeships en...
Lees meer
Martin Gijzemijter / Intermediar14-09-2017 11:29
De 5 grootste "leugens" van ICT-beheerders

Leugentjes om bestwil vertelt iedereen wel eens, ook ICT-professionals. Maar wat zijn de vijf meest vertelde leugen(tje)s?

Liegen is niet netjes en eerlijk duurt het langst. Dat is natuurlijk waar, maar we komen allemaal weleens in een situatie terecht waarin een kleine leugen nét even iets praktischer is dan de waarheid.

Iedere discipline heeft zo zijn eigen functiespecifieke leugens die vaak voorkomen. Welke leugen(tje)s om bestwil vertelt de ICT-beheerder het meest?

'Het is niet mogelijk'
Het is het antwoord dat de werkgever het vaakst voor de kiezen krijgt bij...
Lees meer
E. Derijks29-08-2017 11:17
De zomervakantie is voor de meeste werknemers het perfecte moment om wat meer afstand te nemen van het werk. In vakanties wordt er makkelijker nagedacht over een carrière en hoe de toekomst eruit ziet. Men vraagt zich af wat hen gelukkig maakt in het leven. Soms kom je dan tot de conclusie dat je bijvoorbeeld uitdaging mist in je huidige baan.
Uit verschillende onderzoeken blijkt dat er na een vakantieperiode actiever gezocht wordt naar vacatures, het aantal sollicitaties toenemen en er meer CV’s worden geplaatst op het internet. Dit vindt vooral plaats in de maanden januari, september en oktober.

Ben...
Lees meer
This website is POWERED BY OTYS recruiting technologies