Oudere ICT’er heeft bedrijf heel wat te bieden

Wilbert van Beek 18-9-2017 10:28
Categorieën: Blog, Blog2
Nagenoeg iedere (ict-) organisatie in Nederland zoekt naar het welbekende schaap met vijf poten. Een zeer gemotiveerde ict’er met veel werkervaring, koffers vol met certificaten en opleidingen, ambitieus, communicatief vaardig, commercieel, klantgericht, 'marktconform salaris', niet te veeleisend en liefst jonger dan 35 jaar...

Ook als gespecialiseerd recruitmentbureau worden wij nogal eens gevraagd zo'n 'mission impossible' op te pakken. Begrijp me niet verkeerd, ze bestaan, maar dit zijn 'zeldzame exemplaren' op de arbeidsmarkt en dat weten de personen in kwestie vaak ook maar al te goed.

Het opleiden van high-potentials is gemeengoed geworden, denk maar eens aan de talloze traineeships en masterclasses waaruit young professionals kunnen kiezen. Eén categorie wordt gemakshalve in de ict-arbeidsmarkt nogal eens overgeslagen en dat is die van de 'oudere ict'er'. Wat is trouwens de defintie van een oudere ict'er, vraag ik me wel eens af. Nou, dat is voor mij lastig te bepalen, dat bepalen de werkgevers, en dan moet ik concluderen dat je met een leeftijd van 50 jaar voor veel organisaties richting de uiterste houdbaarheidsdatum dreigt te gaan.

Vreemd eigenlijk want normaal gesproken is een gezonde (ict-) onderneming een afspiegeling van de maatschappij. Dit gaat trouwens zeer zeker op voor de klanten van de gemiddelde ict-organisatie... Dus waarom voor de ict-organisatie zelf niet?

Wat zij vaak vergeten is dat oudere werknemers vooral intrinsiek gemotiveerd zijn. Ze hechten veel waarde aan betrokkenheid, sociale contacten, waardering en zingeving. Minder worden ze gedreven door extrinsieke motieven als beloning en carrière. Dit alles zorgt ervoor dat zij zich voor een langere periode binden aan een organisatie en dat je als werkgever met oudere ict'ers een stabiele basis krijgt binnen de organisatie. Deze personen beseffen zich vaak maar al te goed dat het gras aan de andere kant vaak groener lijkt dan het in werkelijkheid is.

Al met al zou mijn advies zijn: kijk voor bepaalde functies eens wat verder en versterk je organisatie met gemotiveerde personen waar je op voorhand van weet dat je er voor een lange periode plezier aan kunt beleven. De investering in oudere werknemers zal, hoewel werkgevers dat nogal eens anders inschatten, waarschijnlijk langer vruchten afwerpen dan die in jongeren.

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
This website is POWERED BY OTYS recruiting technologies