De “gekte” op de IT arbeidsmarkt

Erik Derijks 28-9-2017 19:08
Categorieën: Blog
Het afgelopen jaar is er een aanzienlijke stijging van het aantal IT vacatures te zien. Het zoeken naar nieuwe kandidaten, het vinden van die ene “perfecte” kandidaat is in volle gang. De vraag is enorm, het aanbod minder. Door de economische groei zal het aantal IT vacatures blijven groeien. Als een IT’er besluit om eens te gaan oriënteren wat er beschikbaar is zal hij of zij wellicht schrikken van het aanbod. Mocht de IT’er besluiten gebruik te maken van een vacaturebank dan zal hij overstelpt worden met reacties van alle “hongerige” recruiters die massaal zoeken naar die ene kandidaat. Het resultaat is vaak een enorm aanbod in je mailbox, maar vooral van niet relevante of passende vacatures.

Wat we nu meemaken doet terugdenken aan de periode in de jaren 2007, 2008. Je weet nog wel, arbeidscontracten tekenen in de showroom van de autodealer.
Zelfs als een kandidaat zijn nieuwe arbeidscontract heeft getekend en opgezegd bij zijn huidige werkgever is niets nog zeker. De verleidingen van andere werkgevers, dan wel recruiters blijven aanhouden om kandidaten alsnog over te halen om hun keuze te herzien.

Wat is nu de juiste manier om een vacature te vervullen of een passende baan te vinden?
Er zijn meerdere manieren om dit op een juiste wijze te doen. Wat vooral belangrijk is dat kandidaten goed nadenken over hun volgende stap in hun IT carrière? Waar word ik gelukkig van in mijn werk? Wat past bij me? Waar kan ik me verder ontwikkelen? Probeer hieraan vast te houden in je zoektocht naar een nieuwe baan. Je wilt graag weer een aantal jaren met plezier werken bij je nieuwe werkgever. Uiteraard moet het aanbod van je nieuwe werkgever goed zijn maar laat jezelf vooral niet (ver)leiden door geld, auto’s en loze beloften.

Voor werkgevers geldt vooral; zoek niet alleen naar die “perfecte” kandidaat want die bestaat namelijk niet. Geef iemand ook de kans en tijd om zichzelf te ontwikkelen en kijk of degene past binnen je organisatie en team. Op de lange termijn heb je dan een tevreden en gelukkige werknemer wat vaak leidt tot een langdurige en prettige samenwerking. Je hebt immers geen tijd en zin om na een paar maanden weer een vervanger te gaan zoeken op die ietwat overspannen IT arbeidsmarkt.

Lees ook : Oudere ICT'er heeft bedrijf heel wat te bieden

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
This website is POWERED BY OTYS recruiting technologies