Hoe maak je een goede eerste indruk?

Marloes Wichink Kruit 30-1-2017 10:38
Categorieën: Blog, Blog2

De interviewer weet meestal al binnen een paar minuten of het wat gaat worden. Je zou daaruit kunnen concluderen dat wat je inhoudelijk te vertellen hebt ondergeschikt is aan de manier waarop je je presenteert.

Natuurlijk is dat laatste niet helemaal waar, maar het geeft wel aan hoe bepalend een eerste indruk is. Op het moment dat je op gesprek mag komen, ben je in ieder geval op papier al interessant genoeg bevonden. Nu wil de recruiter nog graag weten wat voor persoon er achter het CV schuilt. Net als dat het voor jou belangrijk is om een passende baan te vinden, zoekt de werkgever de meest geschikte kandidaat. Hoe maak je een goede eerste indruk? En in hoeverre kun je je daar nou nog op voorbereiden?

  • Kom op tijd. Wees zeker tien minuten eerder aanwezig. Ben je veel te vroeg? Loop dan nog een blokje om. Heb je onderweg vertraging opgelopen? Bel dan om te zeggen dat je wat later bent en verontschuldig je. Afhankelijk van hóe laat je bent en waarom, kan je vertraging acceptabel zijn.
  • Neem wel de naam en het telefoonnummer mee van de persoon waarmee je een afspraak hebt. Mocht je dan onverhoopt te laat zijn, dan kun je in ieder geval bellen.
  • Ben je ruim op tijd dan kun je aan de receptioniste vragen of je van het toilet gebruik kan maken, voordat ze gaat melden dat je gearriveerd bent. Je kunt dan nog even kijken of je kleding goed zit. Dat geeft je een zekerder gevoel.
  • Als je opgehaald wordt, sta je gelijk op en geef je een stevige hand.
  • Straal enthousiasme uit.
  • Draag kleding die past bij de sfeer van het bedrijf. Twijfel je? Dan is overdressed beter dan underdressed.

Lees hier het volledige artikel

bron: www.intermediar.nl

 

 

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
This website is POWERED BY OTYS recruitment technologies