Tips voor een goed CV

Bas Westland 31-10-2016 14:15
Categorieën: Blog

Wat maakt een CV goed?

IT-recruiter Bas Westland heeft in zijn leven veel cv’s voorbij zien komen en besproken met werkgevers. Welke tips heeft hij om je cv als IT’er te verbeteren? De kern van zijn boodschap: hou het altijd relevant!

Hoe je een goed CV opstelt, vat Bas samen in 10 cv-tips:

1 - Personalia: Noem alleen de relevante persoonsgegevens
“De burgerlijke staat wordt vaak vermeld, maar is niet zo belangrijk. Vanuit mijn belangstelling voor de andere mensen vind ik het leuk om te lezen. Maar ik ga echt niet iemand weigeren omdat hij zijn burgerlijke staat vergeten is. Dat is natuurlijk lariekoek. Maar ik kan me wel voorstellen dat als je bijvoorbeeld als webdeveloper voor de webshop van Prénatal solliciteert, dat je dan vermeldt dat je ook kinderen hebt. Dan kan het relevant zijn.”


2 – Opleiding: Toon je denkniveau aan met een capaciteitentest
“Bedrijven vragen vaak om een academisch denkniveau of HBO-niveau. Als je niet een opleiding in die richting hebt afgerond, terwijl je wel weet dat je op dat niveau werkt, laat dan zien dat je recent op dat niveau bent getest. En recent is dan minder dan twee jaar geleden. Vaak heb je in een vorige baan wel een assessment gedaan en kun je dat aantonen. Heb je niet zo’n test beschikbaar, maak hem dan zelf. Investeer daar in. Als je een goede gevalideerde capaciteitentest laat afnemen, en je hebt daar een rapport van, dan is het die investering meer dan waard.”

Lees hier het volledige artikel op monsterboard.nl

bron: www.monsterboard.nl

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
This website is POWERED BY OTYS recruitment technologies