De 5 leugens van een ICT beheerder

Martin Gijzemijter / Intermediar 14-9-2017 11:29
Categorieën: Blog, Blog2
De 5 grootste "leugens" van ICT-beheerders

Leugentjes om bestwil vertelt iedereen wel eens, ook ICT-professionals. Maar wat zijn de vijf meest vertelde leugen(tje)s?

Liegen is niet netjes en eerlijk duurt het langst. Dat is natuurlijk waar, maar we komen allemaal weleens in een situatie terecht waarin een kleine leugen nét even iets praktischer is dan de waarheid.

Iedere discipline heeft zo zijn eigen functiespecifieke leugens die vaak voorkomen. Welke leugen(tje)s om bestwil vertelt de ICT-beheerder het meest?

'Het is niet mogelijk'
Het is het antwoord dat de werkgever het vaakst voor de kiezen krijgt bij het presenteren van nieuwe plannen of intenties voor de aankoop van een nieuw ICT-product: ‘Het is niet mogelijk’. Een begrijpelijk antwoord, want de ICT-infrastructuur binnen een bedrijf gaat doorgaans niet over één nacht ijs en is het resultaat van een lange periode bouwen, investeren en finetunen.

Om ineens voor je voeten geworpen te krijgen dat het allemaal anders moet of – erger nog – dat er een compleet nieuwe technologie geïntegreerd moet worden in de basis die er al ligt, werkt leidt doorgaans tot de veelzeggende reactie dat het niet mogelijk is.

Wat echter vaak door de ICT-beheerder wordt bedoeld, is dat de gepresenteerde plannen hoogst onwenselijk zijn en waarschijnlijk onnodig veel tijd en geld gaan kosten. In werkelijkheid is er namelijk zelden iets écht onmogelijk en zelfs als dat tóch zo blijkt te zijn, is dat de conclusie uit een uitvoerig onderzoek en uiteraard niet simpelweg een rechtstreeks antwoord op de vraag.

Lees hier het volledige artikel.

Bron: www.intermediar.nl

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
This website is POWERED BY OTYS recruiting technologies