Samenwerking Brainport Development en Profile Groep

Brainport Development en de Profile Groep zijn onlangs een samenwerking aangegaan om krachten te bundelen om zij-instromers de kans te geven op een baan in de IT. Dat is het doel van het Brainport Development programma, samen met partners, opleiders en werkgevers van deze IT-koplopersgroep. Het vinden en behouden van talent is een van de grootste uitdagingen van de Brainportregio voor de komende jaren. Het aantal IT en data-vacatures stijgt razendsnel door toenemende digitalisering, terwijl het aantal beschikbare mensen door vergrijzing afneemt. Het beschikbare IT-talent is schaars. Dat vraagt om een andere blik op de arbeidsmarkt.

Anders kijken naar talent

Binnen de Profile Groep zien we veel kansen voor dit mooie initiatief. Wij vinden het belangrijk om ‘anders’ te kijken naar talent en op deze manier nieuwe mogelijkheden aan te boren om vacatures in te vullen. De insteek voor dit programma is om zij-instromers een warm bad te geven in de stap naar het IT-vakgebied, maar ook andere werkgevers te inspireren om meer competentiegericht naar kandidaten te kijken. Wij zijn er van overtuigd dat er veel ‘verborgen’ IT-talent in de regio beschikbaar is maar ooit in hun carrière een ander pad hebben bewandeld. We spreken zelfs uit eigen ervaring dat kandidaten uit dergelijke omscholingstrajecten kunnen zorgen voor enorm gedreven en gemotiveerde professionals. Daarnaast zijn er ook veel talenten die wellicht juist naar deze regio wil komen om aan de slag te gaan bij de vele mooie IT-organisaties die de hightechhoofdstad van Nederland rijk is.

Momenteel wordt er gewerkt aan een aantal mooie programma’s om zij-instomers middels traineeships in te laten stromen, en wordt er een mooie campagne geproduceerd omtrent dit onderwerp. Samen met Leerwerkloketten in de regio en Gemeente Eindhoven worden kandidaten goed begeleid en meegenomen in dit traject. Het is enorm waardevol om op deze manier vanuit alle gelederen samen krachten te bundelen!