Fabian Wolswijk

Drie jaar geleden besloot Fabian Wolswijk om als zelfstandig ondernemer verder te gaan. Na een aantal jaren voor gerenommeerde bedrijven diverse ICT-functies te hebben ingevuld, was de tijd rijp voor Wolswijk ICT. Ik kwam er achter dat ik iemand ben die het leuk vindt om uitgedaagd te worden. Als ik te lang op dezelfde plek zit en het werk te eentonig wordt, merk ik dat ik minder scherp word. Als zzp’er werk ik echter voor diverse opdrachtgevers en verricht ik uiteenlopende werkzaamheden. Dat geeft mij die prikkel die nodig is om elke dag top te presteren. En dat komt de kwaliteit van mijn werk natuurlijk ten goede. Iets waar de opdrachtgever natuurlijk ook optimaal van profiteert.”

Juiste invulling aan snel veranderende omgevingen

Eén van deze opdrachtgevers is IT-Profile. Namens het Veldhovense bureau werkt Fabian op projectbasis, onder meer voor Edco Import- en Export uit Eindhoven en Dienst Dommelvallei, een samenwerkingsverband van de Brabantse gemeenten Geldrop-Mierlo, Son & Breugel en Nuenen. Twee totaal verschillende opdrachtgevers, maar Fabian voelt zich in allebei de organisaties prima thuis. “Ik krijg bij beide opdrachtgevers de mogelijkheid om meer te doen dan alleen op de winkel te passen. Mijn collega’s maken graag gebruik van mijn expertise, maar dagen me ook uit om bij specifieke vragen out of the box te denken. Met name Edco  is een snelgroeiende organisatie die zowel nationaal als internationaal opereert. Die (inter)nationale groei, in combinatie met de toenemende digitalisering, zorgt ook voor snel veranderende ICT-omgeving. Aan mij, en mijn collega’s, om daar steeds weer de juiste invulling aan te geven.”

Meerwaarde bieden

Want, hoewel Fabian als zzp’er werkt, is hij op de werkvloer onderdeel van het team en spreekt hij echt over collega’s. “Natuurlijk moet je jezelf altijd openstellen als je ergens nieuw begint, maar ik vind dat je als externe collega ook een echte meerwaarde moet bieden. Ze huren je niet voor niets in als professional. Dan mogen ze ook wat van je verwachten. Mijn ervaring is dat als je die meerwaarde levert, je snel wordt opgenomen in het team en de samenwerking prima verloopt.”

De juiste match

Goed werk leveren kan echter alleen als de competenties ook aansluiten op de werkzaamheden. Voor Fabian een must om de opdracht aan te nemen. “Ik krijg regelmatig aanvragen waar ik al op voorhand van weet dat het niet gaat passen. Simpelweg, omdat ik onder- of overgekwalificeerd ben. In beide gevallen wordt er niemand gelukkig van als ik de klus toch aanneem. Ja, daar ben ik erg kritisch op. Het voorkomt namelijk een hoop ergernis en teleurstelling. Maar gelukkig heb ik in IT-Profile een opdrachtgever gevonden die ook zo wil werken. Ik moet Janny de Bresser en Robin van de Ven van IT-Profile echt een compliment maken. Zij weten steeds weer de juiste match te maken waardoor ik mijn werk goed en met plezier kan doen. Ik kan mezelf ontplooien, mijn opdrachtgever vooruit helpen en dat allemaal in zelfstandigheid. Ik ben en blijf mijn eigen baas. En laat dat nou net de redenen zijn dat ik een aantal jaren geleden voor mezelf ben begonnen.”